Skip to content

In het museum van Paviljoen van Toen zijn regelmatig exposities te zien. Voorheen was op deze locatie een museumgroep actief die invulling gaf aan de exposities. Sinds deze groep begin 2019 is opgeheven, kunnen kunstenaars, scholen en verenigingen van dit museum gebruikmaken om zelf te exposeren. Van 15 juli tot 10 september 2019 zijn hier de exposities van de volgende kunstenaar te zien:

Eléne Rietveld            “ Mixed Media” – “Kunst met plezier!”

Eléne vindt het heerlijk om met uiteenlopende materialen en technieken te combineren en te experimenteren. Aluminium, glas, hout, ijzerdraad, foam, natuurlijke- of restmaterialen en Den Helder en omgeving zijn voor haar een bron van inspiratie. Tekeningen, foto’s en objecten met soms een vleugje poëzie, krijgen vorm in titels als: Vloedlijn, Happy Tulips, Blije Vogels, Buitenbeentjes of in de vrolijke handgemaakte kaarten om anderen blij mee te maken!

Monique van Rest-Foks

20 jaar geleden ben ik begonnen met beeldhouwen in speksteen en heb daardoor de Noorderkunstkring ontdekt. Daar heb ik schilderen en tekenen geleerd.
In vind het een uitdaging om nieuwe dingen te ontdekken en nieuwe materialen te proberen. Sieraden maken dat doe ik voor de “Juttersmarkt”, zonder creativiteit kan ik niet, het zit in mijn bloed. Een kunstenaar?…nee dat ben ik niet. Ik ben een “kunstenmaker”

Thea Mulder

In haar creatieve carrière heeft zij zich, na diverse cursussen en lessen bij gerenommeerde docenten en kunstenaars, ontwikkeld in de technieken van het werken met aquarelleren, pastelkrijt, acrylverf en de laatste paar jaar met olieverf.

Zij heeft een grote voorkeur voor het schilderen van bloemen, dieren, landschappen en zeegezichten.

Gratis exposeren

In het museum staan diverse exposities gepland tot en met eind januari 2020. Na die tijd is de ruimte weer beschikbaar om gratis te exposeren. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Marije Kerkhof van Stichting Vrijwaard, bereikbaar via m.kerkhof@vrijwaard.nl of 06-129 86 019.

Adres en openingstijden Paviljoen van Toen

Borneolaan 1, 1782 DR  Den Helder
Tel. 0223-627 533

Maandag  t/m vrijdag: 9.30 uur  – 16.30 uur
Zaterdag en zondag:  12.00 – 16.30 uur

 

Scroll To Top
X