Spring naar content

Vanaf 12 februari 2020 is Dagbesteding Parkzicht van Stichting Vrijwaard gevestigd in een vernieuwde ruimte op locatie Parkzicht aan Timorlaan 45a. De ruimte bevindt zich op de begane grond, met uitzicht op het Timorpark, het Paviljoen van Toen en Ten Anker. Op maandag 2 maart werd de nieuwe locatie van de dagbesteding feestelijk geopend door medewerkers en cliënten.

Nieuwe naam
Bij de opening onthulden zij de nieuwe naam Dagbesteding Parkzicht, passend bij de locatie. De vorige naam Dagbesteding De Verbinding verwees naar ontmoetingscentrum De Verbinding in Julianadorp waar de groep tot 1 maart 2019 was gevestigd. Doordat Vrijwaard vanaf die datum is gestopt met de exploitatie van De Verbinding, was de groep tijdelijk gehuisvest in Ten Anker. Met de verhuizing naar Parkzicht heeft de dagbesteding een nieuw onderkomen.

Dagbesteding bij Vrijwaard

Dagbesteding helpt mensen met dementie om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Het kan uitkomst bieden voor wie behoefte heeft aan contact of hulp bij het indelen van de dag. Ook mensen met een somatische grondslag kunnen dagbesteding aanvragen. Bij de dagbesteding van Vrijwaard werkt een klein, vast team van activiteitenbegeleiders en vrijwilligers. Niet alleen bieden medewerkers een gezellige dag met activiteiten naar ieders keuze, maar ook ondersteuning bij het omgaan met klachten zoals geheugenverlies.

Vrijwaard heeft drie locaties voor dagbesteding, de andere twee locaties Ontmoetingscentrum De Soos en Eb en Vloed zijn gevestigd in De Golfstroom.

Beschikbaarheid in de groepen

Voor wie een indicatie heeft voor dagbesteding, is er ruimte in de groepen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om eens te komen kijken bij de dagbesteding. Neem voor meer informatie contact op met een van de dagbestedingslocaties, bereikbaar via telefoonnummer 0223-68 08 24.

Regelen van dagbesteding

Om in aanmerking te komen voor dagbesteding, is een indicatie nodig van de gemeente nodig. Daarvoor kan contact worden opgenomen met het Wmo-loket van gemeente Den Helder via telefoonnummer 14 0223. Indien men de beschikking niet zelf kan aanvragen, dan kan MEE & de Wering hierbij ondersteunen. Zij zijn bereikbaar op 088-0075 200.

Scroll naar boven
X