Spring naar content

Vrijwaard doet mee aan het initiatief om Noord-Holland Noord dementievriendelijk te maken. Op de locaties van Vrijwaard komen steeds vaker bezoekers met dementie. Zij willen zolang mogelijk mee kunnen doen aan de maatschappij.Daarom is het belangrijk dat medewerkers en vrijwilligers van Vrijwaard en andere bedrijven die ze bezoeken weten hoe ze hen goed kunnen helpen.


Tijdens de campagneperiode van 7-27 januari 2019 zet Vrijwaard zich daarom in om, samen met tientallen bedrijven en organisaties, Noord-HollandNoord dementievriendelijk te maken. Vrijwaard heeft daar bijandere organisaties uitgedaagd om ook dementievriendelijk te worden en het stokje weer door te geven.

Groeiend aantal mensen met dementie

Noord-Holland Noord telt in 2020 naar verwachting 12.200 mensen met dementie. Door de vergrijzing stijgt dit aantal tot circa 24.500 in 2040. Zeventig procent van hen woont thuis en neemt deel aan het gewone leven. Zij bezoeken winkels, horeca en maken gebruik van het openbaar vervoer. We gaan dus steeds vaker mensen met dementie tegenkomen.

Online training

De medewerkers en vrijwilligers van Vrijwaard volgen de online training ‘GOED omgaan met dementie’ zodat ze weten hoe ze onze klanten en bezoekers met dementie kunnen herkennen én op een goede manier helpen.De organisaties krijgen de sticker en het certificaatdementievriendelijk wanneer het merendeel van de medewerkers en vrijwilligers wordt geschoold in het herkennen en omgaan met dementie.

Doe zelf ook de training
Overigens kan iedereen de gratis online training ‘GOED omgaan met dementie’ van 15 minuten volgen op de website www.samendementievriendelijk.nl/noordhollandnoord.

Scroll naar boven
X