Spring naar content

Goed nieuws voor onze vrijwilligers! Vanaf  vandaag kan het vrijwilligerswerk bij Vrijwaard onder voorwaarden weer starten. Met de huidige versoepelingen van landelijke richtlijnen  is er meer ruimte om stapsgewijs en voorzichtig het vrijwilligerswerk bij Vrijwaard weer op te pakken. Dat vinden we ontzettend fijn, vooral voor onze bewoners die de vrijwilligers zo lang hebben moeten missen. Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor zorg en welzijn.

De activiteiten worden stap voor stap opgestart. Alle vrijwilligers zijn persoonlijk  op de hoogte gesteld over het hervatten van het vrijwilligerswerk. Daarbij is uitleg gegeven onder welke voorwaarden bepaalde activiteiten weer uitgevoerd worden, alsmede over de richtlijnen en risico’s van het vrijwilligerswerk. Het besluit om weer vrijwilligerswerk te doen is aan de vrijwilligers zelf. Belangrijk is dat zij zich goed voelen bij hun inzet.

De richtlijnen voor veilig vrijwilligerswerk zijn onderdeel van de versoepelingen binnen Vrijwaard. Hierin volgt Vrijwaard de richtlijnen van het RIVM en Actiz. De veiligheid van vrijwilligers en alle betrokkenen van activiteiten staat immers bovenaan.

Lees meer over vrijwilligerswerk bij de vragen en antwoorden 

Scroll naar boven
X