Skip to content

Fitness en beweging

Mededeling: ter voorkoming van besmetting met het coronavirus zijn de fitnessruimtes tot nader order gesloten.

Het is algemeen bekend dat bewegen gezond is. Ook als u ouder wordt, is het goed voor u om in beweging te blijven. Stel dat u wel wilt sporten, maar u vindt de drempel naar een sportschool net iets te hoog? Dan zijn onze onderstaande bewegingsactiviteiten wel iets voor u. Zo kunt u lekker in beweging blijven en daarbij ook anderen ontmoeten.

Fitnessruimtes

We hebben drie fitnessruimtes in Den Helder waar u naar hartenlust kunt bewegen, uw conditie verbeteren of aan krachttraining doen.

  • Fitnessruimte De Soos, Walvisvaardersweg 64, 1785. Den Helder
  • Fitnessruimte Ten Anker, Timorlaan 139, 1782 DN Den Helder 
  • Fitnessruimte Huis ter Duin, Bremstraat 155, 1783 JD Den Helder
Fitnessruimte De Soos1

In alle fitnessruimtes is een uur per week begeleiding aanwezig van een fitnessinstructeur. 

 

Als Vriend van Vrijwaard sport u gratis

Wilt u gaan sporten in een van de fitnessruimtes van Vrijwaard? Word dan lid van de Vrienden van Vrijwaard voor € 5,00 per maand. Met uw lidmaatschap kunt u onbeperkt gebruik maken van een van de fitnessruimtes tijdens de openingstijden.

Meer informatie over de Vrienden van Vrijwaard

Beweegtuin in Timorpark

Doet u liever aan fitness in de buitenlucht? Bezoek dan eens onze beweegtuin in het Timorpark, tegenover het Paviljoen van Toen. Hier staan tien fitnesstoestellen voor de nodige beweging. Bij het Paviljoen van Toen vindt u dam- en schaakborden, dus de hersensport komt ook aan bod!

Fietslabyrinth

Woont u bij Vrijwaard of maakt u deel uit van een van onze huiskamergroepen? Dan kunt u digitaal een rondje door onze eigen binnenstad fietsen. De trappers zijn gekoppeld aan een computer, waardoor u als het ware de binnenstad verkent. Als u begint met trappen, zal het beeld zich verplaatsen! Zonder naar buiten te hoeven, fietst u rond in Den Helder of andere steden als Alkmaar, Amsterdam of Leiden.

Groepslessen

 

Samen wandelen, aan yoga doen of bewegen op muziek: het is maar een greep uit ons aanbod in groepslessen. Wij organiseren groepslessen op verschillende locaties. In de activiteitenkalender van Actief in de Wijk kunt u zien wat het aanbod in uw buurt is.

 

Zwemmen met Vrijwaard

Heerlijk baantjes trekken of bewegingslessen in warm water krijgen, in een veilige omgeving en met leeftijdsgenoten? Voor wie graag zwemt, bieden we veilig zwemmen in Aquacentrum ‘t Heersdiep, ook voor mindervalide senioren. Er zijn twee zwemclubs waaraan u via Vrijwaard voordelig kunt deelnemen: Spetter & Spatter en Zwemmen voor Senioren.

1. Zwemclub Spetter & Spatter – alleen voor Vrienden van Vrijwaard

Als Vriend van Vrijwaard kunt u extra voordelig zelfstandig zwemmen onder leiding van Betty van Vossen. Zoals gezellig baantjes trekken en bewegingslessen krijgen met leeftijdsgenoten. Zwemmen met zwemclub Spetter & Spatter kan elke woensdag van 11.00 tot 12.00 uur. De kosten zijn € 35,00 voor tien keer zwemmen.

2. Zwemmen voor senioren

Wordt u al iets ouder en heeft u een beperking zoals mindervaliditeit? Dan kunt u met de zwemclub Zwemmen voor Senioren vrij zwemmen met begeleiding. Daarnaast zijn er voorzieningen aanwezig, zodat u zorgeloos kan zwemmen of bewegen in water. Met deze zwemclub kunt u elke donderdag zwemmen van 10.30 tot 11.30 uur. U betaalt € 4,20 voor de entree en vervoer is inbegrepen.

Vragen of interesse in bewegen bij Vrijwaard?

Neem gerust contact op met Iris Achthoven, beweegcoach en fitnessinstructeur, bereikbaar op i.achthoven@vrijwaard.nl  of 0223-68 08 24.Zij is hét aanspreekpunt voor beweging en fitness en vertelt u graag over alle mogelijkheden.

Beweegcoach Vrijwaard
Scroll To Top
X