Skip to content

Samen eropuit met Vrijwaard

IMG_6764 Boodschappenplusbus - panorama

Vrijwaard gaat regelmatig op stap en u kunt gezellig mee. Samen boodschappen doen en koffiedrinken. Of een gezellig uitje naar een theatervoorstelling. We organiseren het graag voor u met de BoodschappenPlusBus en Bureau OPSTAP, met vervoer van deur tot deur.

Mededeling: ter voorkoming van besmetting met het coronavirus zijn uitstapjes met de BoodschappenPlusBus en Bureau Opstap tot en met 6 april 2020 afgelast.

BoodschappenPlusBus

Een boodschap doen of eropuit gaan: niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld wanneer u niet meer mobiel bent of een sociaal netwerk ontbreekt. Wanneer u graag op pad gaat en nieuwe mensen ontmoet, dan maakt De BoodschappenPlusBus het verschil. Samen met andere senioren kunt u boodschappen doen en uitstapjes maken, onder begeleiding van vrijwilligers.

Vrijwaard is in Den Helder uitvoerder van de BoodschappenPlusBus van het Nationaal Ouderenfonds. Onze vrijwilligers maken bijna elke dag uitstapjes, zodat iedereen de kans krijgt om buiten de deur te komen. U wordt thuis opgehaald door de BoodschappenPlusBus. U gaat dan met anderen bijvoorbeeld boodschappen doen en daarna ergens koffiedrinken. Of u gaat samen een dagje weg: naar een museum, bioscoop of andere stad. U wordt na afloop weer thuisgebracht.

Onze gastvrouwen en -heren zijn de motor van deze dienst. Zij spelen in op uw wensen en behoeften. Wilt u een keer uw geboortedorp bezoeken? Zij maken het graag mogelijk en altijd in overleg.

Samen naar het theater met Bureau OPSTAP

Gaat u graag naar de schouwburg, maar liever niet alleen? Of lukt het niet meer om zelfstandig te gaan?
Met onze dienst Bureau OPSTAP kunt u met anderen volledig verzorgd naar een theatervoorstelling gaan. We regelen alles: vervoer vanaf uw voordeur naar Theater De Kampanje, de kaartjes voor de theatervoorstelling inclusief hapjes en drankjes en begeleiding tijdens de avond. Dit alles doen we in goede samenwerking met Theater De Kampanje in Den Helder. U hoeft alleen maar te genieten van de voorstelling.

Bent u cliënt of Vriend van Vrijwaard, dan krijgt u jaarlijks in september het programma voor het nieuwe theaterseizoen van Bureau OPSTAP thuisgestuurd. Hierna kunt u zich inschrijven op verschillende voorstellingen inclusief het Vrijwaard Geniet Arrangement. Als Vriend van Vrijwaard krijgt u bovendien korting op dit arrangement.

Digitaal inschrijven voor theatervoorstellingen

Voor de voorstellingen van Bureau OPSTAP kunt u zich ook digitaal inschrijven via onderstaand formulier. In de bevestiging die u hierna krijgt treft u ook het bedrag wat overgemaakt dient te worden op basis van de voorstelling waar u zich voor ingeschreven heeft. Dit dient uiterlijk twee weken voorafgaande aan de voorstelling voldaan te zijn.

Voor vragen of contact over de BoodschappenPlusBus of Bureau OPSTAP

Wilt u weten of de BoodschappenPlusBus of Bureau OPSTAP iets voor u is? Of wilt u de programma’s thuis ontvangen?
Neemt u gerust contact op met Sam Luyckx, Coördinator BoodschappenPlusBus en Bureau OPSTAP. Zij is bereikbaar op maandag, dinsdag en woensdag tussen 09.00 en 13.00 uur via 06-83 05 30 65. U kunt  haar ook mailen: s.luyckx@vrijwaard.nl