"Ik wilde meer met mensen werken, daarom trok de zorg mij"

Marco Heiting, verzorgende IG en verpleegkundige in opleiding

IMG_7315 drie medewerkers met tablets in Westhoek -3

Marco Heiting werkt als verzorgende IG op locatie Dyckzicht. Hij heeft in 2018 de BBL-opleiding tot verzorgende IG afgerond en doet nu de opleiding tot verpleegkundige niveau 4.

“Voordat ik met deze opleiding begon, heb ik 20 jaar in de grafische industrie gewerkt. Nadat het bedrijf waar ik voor werkte failliet ging, ben ik gaan nadenken over wat ik echt wilde gaan doen. Ik wilde meer met mensen gaan werken en daarom trok de zorg mij. Bij Vrijwaard kon ik starten met de opleiding BBL Verzorgende IG, waarbij je een dag per week naar school gaat en de overige vier dagen in wisselende dagdiensten werkt. Ideaal voor mij. Ik heb het eerste jaar in De Golfstroom werkervaring op verschillende afdeling opgedaan en daarna met plezier in het zorgteam van Westhoek gewerkt. Nu werk op locatie Dyckzicht.

Veelzijdig werk met veel contact

De dagen vliegen hier voorbij. Het is veelzijdig werk waarbij je veel mensen spreekt en contact maakt. In Westhoek hebben we als zelfregelend team alle zorgverleners onder een dak en dat werkt. Als verzorgende IG heb je ook regeltaken, zoals het zorgplan aanpassen. Ik ben mee geweest met de jaarlijkse vaarvakantie van Vrijwaard en dat vond ik heel bijzonder. Je hebt dan heel ander contact met de cliënten. Na het opleiden van mijn opleiding blijf ik in de zorg.”

Lees ook de verhalen van andere collega's

X